Egyesületünk fásítási programjában elvállalt fásítások részben megvalósításra kerülnek ebben a hónapban.

Országfásítási Program
A Polgármesteri Hivatal támogatásával, sikerrel pályáztunk az Agrárminisztérium által meghirdetett Településfásítási Programban elérhető maximális 30 db fára. A sorfák – 21 db hársfa, 3 db királydiófa és 6 db platánfa- az Önkormányzat tulajdonában lévő területeken kerülnek elültetésre. A fák szállításának időpontja november 23. A fákkal együtt a minisztérium ültetési csomagot is biztosít, amely a nagy méretű földlabdás sorfák mellett annak tárolását, nevelését, szállítását és az ültetéshez szükséges eszközöket is tartalmazza.
A fák ültetése a Pilisi Parkerdő Zrt. szakembereinek a segítségével történik.

Duna-part
Ígéretünkhöz híven a Duna-partra ültetendő 15 db vénic-szilfa beszerzése is megtörtént. Köszönjük azok segítségét, akik adományaikkal hozzájárultak a szilfák beszerzéséhez!

FA ÜLTETÉSI IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK
Az ültetendő fák mennyisége (45 db) miatt az ültetést több ütemben végezzük el.

1. ütem: 2021. november 24. 11:00
Bajcsy-Zsilinszky utcában a 3 db diófa és az Iskola utcában a 3 db hársfa kerül ültetésre. Találkozó a Bajcsy-Zsilinszky utca-Kertalja u. kereszteződésénél.

2. ütem: 2021. november 28. 13:00 Meghívó
DUNA-PART: 15 db szilfa és 6 db platánfa kerül végleges helyére. ( Az eső miatt a szilfák ültetése december 01. 14:00 órára maradt)

3. ütem: 2021. december 01. 10:30

ÜNNEPÉLYES FAÜLTETÉS: Nemzeti emlékoszlop, Takarékszövetkezet. Meghívó
A faültetésen részt vesz Zambó Péter Erdőkért felelős államtitkár, dr. Kozma Ákos Alapvető jogok biztosa és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
A két helyszínen 13 db hársfa kerül ültetésre és vendégünk mindenki teára és sós süteményre. Mindenkinek köszönjük, aki az ünnepélyes esemény megvalósításában részt vesz!

A folyamatos egyeztetések után is, az ültető gödrök kiásása közben 5 db hársfa helyén változtatott a PÜB Elnöke. Bartal Achilles a Bajcsy-Zsilinszky utcában, a temető kerítése mellett jelölte ki a fák helyét. Egyesületünk úgy döntött, hogy 1 db hársfát az Iskola udvarában ültet el, így 4 db hársfa kerül elültetésre az említett helyre, december 01-én az ünnepélyes faültetés után.

Az elültetett fákat lehetőség van örökbe fogadni! Aki örökbe szeretne fogadni egy fát a mellékelt térképen válassza ki és jelezze egyesületünk felé. ( Duna-part faültetési terv; a falu faültetési terve )
Az örökbe fogadó, a fa kiválasztásával és az Örökbefogadói nyilatkozat elfogadásával válik „nevelőszülővé”. A „nevelőszülő” az örökbefogadásról egy Emléklapot vehet át, valamint az örökbefogadott fánál fatáblán örökítjük meg a nevét. Az örökbefogadók névsorát honlapunkon is közzé tesszük.
Kérjük, hogy az ünnepélyes faültetésen kívül, minden helyszínre hozzon lapátot, ásót, locsolókannát!
Szeretettel várjuk minden helyszínen az érdeklődőket, ültetni, örökbe fogadni szándékozókat!

Dunai úti fásítás
A Dunai úti fásítási programunk sajnos megakadt. Egyesületünk tagjai minden egyeztetést elvégeztek a földtulajdonosokkal és a Közút Kezelőkezelő hozzájárulást is megszereztük.
A Képviselő-testület felé benyújtottuk kérésünket, melyben egyeztetést kértünk a Dunai út két oldalának fásításával kapcsolatban. Kérésünkre még nem érkezett hivatalos válasz, így az őszi ültetésről lecsúsztunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük