Tisztelt Képviselő-testület!

A Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület nevében az alábbi előterjesztést nyújtjuk be a Tisztelt Képviselő-testülethez.

Kérjük a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy

a Pilismarót 1826, 1827 és 1864 helyrajzi szám alatti ingatlanokat a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) 5. § (1) bekezdés b) pontja alapján rendeletével minősítse nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonná.

Indokolás:
Az Nvtv. 6. § (5) bekezdése értelmében (…) a helyi önkormányzat rendeletében nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonként meghatározott vagyonelem az erről rendelkező jogszabály erejénél fogva, (…) elidegenítési és – vagyonkezelői jog, jogszabályon alapuló, továbbá az ingatlanra közérdekből külön jogszabályban feljogosított szervek javára alapított használati jog, vezetékjog, vagy ugyanezen okokból alapított szolgalom, továbbá a helyi önkormányzat javára alapított vezetékjog kivételével – terhelési tilalom alatt áll, biztosítékul nem adható, azon osztott tulajdon nem létesíthető.

Megítélésünk szerint a felsorolt helyrajzi szám alatti területek, vagyis Pilismarót község Duna-parti része, tehát a Strand, a Kemping és maga a Duna-part rendkívüli jelentőséggel bír mind az itt élők, mind az itt pihenők részére. Az Önkormányzat feladata megítélésünk szerint a területtel kapcsolatban az, hogy annak köztulajdonban állását minden körülmények között fenntartva gondoskodjon a lehető legmagasabb szintű és színvonalú hasznosításról, a közösség érdekében.

Pilismarót, 2021. 09. 18.

Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület képviseletében:

Korcsák Mónika
Elnök

                            

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük