Szeretnénk megköszönni, hogy adományával támogatta (vagy támogatni fogja) Egyesületünket! Ezen az oldalon nyomon követheti, hogy az Ön adománya hova került, Itt olvashat róla, hogy mit tettünk idáig. Összefoglaló : Mit tett idáig a DUNAKÉKE?

Köszönjük az eddigi támogatást, a növekvő taglétszámot!
Ha Önnek is van kedve velünk együtt önzetlenül TENNI a környezetért, Pilismarót közösségéért, kérjük csatlakozzon hozzánk: legyen önkéntesünk, támogatónk vagy tagunk.

Szebb lesz tőle a falunk!

Jelentkezés tagnak

Adományozási lehetőség:

Számlaszámunk: 11740054-24062718-00000000 Közleménybe kérjük feltüntetni: Adomány (e-mail cím)

 

Kik vagyunk?

Hétköznapi emberek, pilismaróti lakosok, akik szeretnénk megőrizni nemcsak Pilismarót, hanem a Dunakanyar természeti kincseit, szeretnénk, ha mindenki egészséges környezetben élhetne. A közösségért végzett tevékenységünket főállásunk mellett, szabad időnkben végezzük, de a csatát nekünk kell megvívni, itt élő embereknek, más nem teszi meg helyettünk.

GabiSokat tanultam az egészből; voltak mélypontok, „állóvíz” állapot és sok apró és nagy öröm is, egyik váltja a másikat, de ezek csak egyre erősebbé és kitartóbbá tesznek. Rövid idő alatt sok különböző gondolkodású és korosztályú embert hozott össze a bánya-ügy.
Szerintem a cél elérése érdekében érdemes minden tőlünk telhetőt megtenni. A beletörődés soha nem tesz jót sem a léleknek, sem az adott ügynek. Mindig van értelme harcolni, tudatos lépéseket tenni és kiállni a jó (köz) ügyekért! Ezt most éppen azzal a céllal tesszük, hogy a Dunakanyar maradjon sokáig természet közeli élhető hely, ahol az ember összhangban maradhat a környezetével.

Kata: Már nem ijedek meg a jogszabályok bogarászásától és megtanultam, hogy ha én nem állok ki az igazság mellet, sajnos ezt senki nem teszi meg helyettem. Úgy érzem, hogy az embereknek szükségük van jó példákra, hogy ők is el merjenek indulni ezen az úton.

Mónika: Mindig bosszantott az igazságtalanság, ezért nem tudtam tétlenül nézni, hogy anyagi érdekek miatt a Dunakanyar legszebb részén egy sóderbányát nyissanak.Példát szeretnék mutatni azzal hogy nem szabad megijedni az ismeretlentől, az önfejlesztés, a tanulás és az egymásért való kiállás legyen része az életünknek. A bánya egyetlen pozitívuma, hogy sok támogató, jó szándékú embert ismertem meg és egy olyan Dunakanyari összefogás valósult meg, ami eddig hiányzott ebből a régióból.

Gábor: Nem egy ember ellen, nem a vállalkozó ellen és nem a falu vezetése ellen harcolunk, hanem azért, hogy a Dunakanyar „tiszta” maradhasson.

 

A DUNAKÉKE tagsága nevében köszönjük!

Gabi, Kata, Mónika, Gábor