A Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület célul tűzte ki a környezetvédelmen túl Pilismarót község fejlesztésében való aktív részvételt. Első lépésként egy olyan célt határoztunk meg, amely a többi fejlesztést támogatja községünkben. Hiszen egy új játszótér, vagy egy rendezett faluközpont, akár egy felújított Piac területe vonzza a rongálni, szemetelni vágyókat, tönkretéve ezzel több ember munkáját, rossz hírét víve községünknek.
Ezért döntöttünk egy köztéri kamerarendszer kiépítésének támogatása mellett.
Ehhez viszont nagy összefogás szükséges a falu lakosai, vállalkozói, a Pilismarótot szerető emberek részéről.
Első lépés: A cél meghatározása: köztéri kamerarendszer kiépítése.

Második lépés: Felkerestük a Returpack Kft-t, akik az alumínium hulladék újrahasznosítás érdekében adománygyűjtő kampányt szerveznek. Ennek keretében nyílik lehetőség arra, hogy a CBA közreműködésével Egyesületünk az összegyűjtött aludobozokból járó 3 Ft/doboz összeget a kampány végén megkapja és az összeget a kamerarendszer kiépítésére használja.
Éppen ezért az italos dobozok gyűjtésére már 2021. május 18. óta biztatjuk a falu lakosait, és az ide látogatókat.
A telepítés időpontja most már végleges 2021. július 18-tól augusztus 8-ig dobálhatjuk be a dobozokat a CBA melletti visszaváltó automatába!

Harmadik lépés: Felkerestünk egy kültéri kamerarendszerrel foglalkozó, megfelelő engedélyekkel rendelkező vagyonvédelmi céget és megkértük az árajánlatot a kamerarendszerre. Egyenlőre két kamerát kértünk kihelyezni, ami a Piacteret valamint a Sportcsarnok melletti játszóteret figyeli.
A megfigyelőrendszer a későbbiekben bármikor bővíthető, ugyanis tervben van több kamera kihelyezése is a faluban. Jelenleg az árajánlat a maximális eszközigénnyel számol, de a cégvezető rugalmasságának köszönhetően ez később kismértékben lefelé módosulhat. Ennek a rendszernek a kiépítésével egy első osztályú, minden igényt kielégítő, hosszútávon működő és bővíthető kamerarendszert kaphat Pilismarót.
A kamerarendszer árajánlata: 2 489 835 Ft.

Negyedik lépés: A falu lakosainak összefogása! Gyűjtsük az italos dobozokat rendületlenül! Biztassuk erre az összes ismerősünket, azokat is, akik nem itt élnek, hiszen a környezetünk védelmén túl Pilismarót biztonságáért és az illegális szemetelés ellen is tehetünk.

Ötödik lépés: A szükséges összeg összegyűjtésével a kamerarendszer kiépítésének megrendelése. A kiépítés után az Önkormányzat részére át kell adnunk a kamerarendszert, hiszen a működtetést törvény szerint csak ők végezhetik.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a dobozok gyűjtését, tárolását, valamint a Returpack Kft.-nek és a CBA -nak a támogatást!

Köszönjük mindenkinek, aki nemcsak az italos dobozok gyűjtésével szeretné támogatni a térfigyelő rendszer kiépítését községünkben, hanem pénzadománnyal is hozzájárulna Pilismarót biztonságosabbá tételéhez.
Adományaikat az alábbi OTP Banknál vezetett számlaszámra tudják befizetni:
Név: Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület
Számlaszám: 11740054-24062718-00000000
A közleményben kérjük feltüntetni: kamerarendszer

Ne feledjük: „A kis lépések összessége hatalmas ugrást eredményezhet.”
Scott Kelly

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük